Your relocation conveniently arranged with Meta Top Movers!
EN

Verhuisbedrijf kiezen

Your relocation conveniently arranged with Meta Top Movers!

5 tips bij het kiezen van een verhuisbedrijf

Als u eenmaal heeft besloten om uw verhuizing te laten verzorgen door een verhuisbedrijf, dan begint daarna de zoektocht naar een geschikt verhuisbedrijf. Maar hoe kiest u nu het verhuisbedrijf dat het best bij u past? En waar moet u op letten? U heeft ongetwijfeld een lijstje verzameld van verhuisbedrijven bij u in de buurt. Maar welke moet u nu kiezen? Wij helpen u graag op weg met onderstaande tips.

Tip 1. Erkend verhuisbedrijf of niet?

Controleer of het verhuisbedrijf is aangesloten bij de Organisatie voor Erkende Verhuizers. U bent natuurlijk niet verplicht om voor een Erkende Verhuizer te kiezen, maar het heeft wel een aantal voordelen. Meta Top Movers is aangesloten bij de Erkende Verhuizers dus wij kunnen u alleen maar aanraden om voor een Erkende Verhuizer te kiezen.

Tip 2. Garantie en verzekeringen

Vraag na welke garanties u heeft bij het verhuisbedrijf. Gaat de verhuizing bijvoorbeeld gegarandeerd door als de verhuizer onverwachts failliet gaat of kunt u dan naar uw geld fluiten? En welke verzekeringen zijn er van toepassing? Wanneer u een verhuizer kiest die is aangesloten bij Erkende Verhuizers, wordt er sowieso een verzekering afgesloten voor uw eigendommen tijdens de verhuizing.

Tip 3. Begin op tijd met inventariseren

Wacht niet te lang met het zoeken naar een geschikt verhuisbedrijf. Het beste kunt u meteen beginnen zodra u uw verhuisdatum weet. Als u pas kort van tevoren gaat inventariseren, dan komt u beslist tijd te kort om op een rustige manier te verhuizen.

Tip 4. Maak een persoonlijke afspraak op locatie

Elke verhuizing is persoonlijk. Maak daarom altijd een persoonlijke afspraak op locatie met het verhuisbedrijf. Zo leert u het bedrijf en de werkwijze al een beetje kennen en kunt u beter oordelen of dit verhuisbedrijf bij u past. Daarnaast kan het verhuisbedrijf zo een geheel persoonlijke offerte op maat maken. Wil het verhuisbedrijf niet bij u langskomen? Dan kunt u daar eigenlijk al vraagtekens bij zetten….

Tip 5. Bekijk de offerte & algemene voorwaarden goed

Wanneer u een offerte heeft ontvangen, controleer dan altijd goed of alle kostenposten erin vermeld staan. Staat er duidelijk vermeld wat de werkzaamheden van het verhuisbedrijf zijn en welke werkzaamheden u zelf gaat doen? Zorg dat u de hele offerte goed doorneemt en begrijpt. Als iets niet duidelijk is, neem dan contact op met het verhuisbedrijf. Natuurlijk doet u er, hoe saai het misschien ook moge zijn, altijd verstandig aan om ook de algemene voorwaarden door te lezen.

Kortom: zorg dat u duidelijk weet welke afspraken er zijn gemaakt. Dan kunt u nooit voor verrassingen komen te staan.

Zelf uw verhuizing regelen?

Twijfelt u nog of u uw verhuizing zelf regelt, of uit handen geeft aan een verhuisbedrijf? Lees dan ook: Waarom voor een verhuisbedrijf kiezen?

Ruim 50 jaar ervaring

Erkende verhuizers

Zekerheid & Garantie

Hoge klantwaardering

Vraag een offerte aan!

Vrijblijvende offerte ontvangen voor een geheel verzorgde particuliere verhuizing?

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details