Uw verhuizing prettig geregeld met Meta Top Movers!

4 verhuistips voor een soepele verhuizing

Schrijver

Meta

Onderwerp Verhuistips
Gepubliceerd op

november 10, 2022

Het eindpunt van iedere verhuizing is fantastisch, maar niemand vindt de weg ernaartoe leuk. Hoe groot de ruimte ook is waar u momenteel woont: u blijkt altijd meer spullen te bezitten dan gedacht. Laat een verhuisbedrijf daarom helpen. Zo blijft voor u alleen het leuke gedeelte over: de nieuwe woning inrichten. Met deze tips bent u zo over en bespaart u geld op de uren van de verhuizers.

Verhuistip 1: Bekijk al uw spullen kritisch

Neem al uw spullen onder de loep. Van administratie tot kleding en van decoratie tot de voorraadkast in de keuken. De huisraad die al weg kan voordat er ook maar één doos is ingepakt, is overweldigend. Oude gebruiksaanwijzingen, schoenen met gaten en rijstpakken met muizenkeutels: gooi ze in de kliko. Heeft u nog mooie stukken inboedel die u zelf niet meer gebruikt, breng deze dan naar de kringloop of geef ze aan vrienden voor een goed tweede leven.

Verhuistip 2: Alles in geordende verhuisdozen

U kunt ervoor kiezen alles door het verhuisbedrijf in te laten pakken. Zorg er in dat geval voor dat uw inboedel al in de juiste kamer staat zodat het in de nieuwe woning ook weer in dezelfde ruimte worden uitgeladen. Pakt u zelf de verhuisdozen in label deze dan. Begint bij nummer 1 en houd op een lijst bij wat er in deze doos zit, naar welke kamer de verhuisdoos moet en of er breekbare spullen in zitten. Houd ook bij hoeveel dozen er bijvoorbeeld naar de keuken moeten. Zijn dit er vijftien dan kunnen ze geordend in één vracht mee.

Een goede verhuisdozennummering

• Becijfer de verhuisdoos aan de voorzijde zodat het nummer ook zichtbaar is wanneer de dozen zijn opgestapeld
• Benoem de kamer met het aantal dozen (woonkamer: 1 t/m 15, slaapkamer 16 t/m 20 etc.)
• Geef ook de inhoud van uw kasten een nummer
• Benoem eventueel breekbare zaken

Verhuistip 3: Verhuismaterialen

Verhuismaterialen zoals verhuisdozen, verhuisboxen en verhuisdekens zijn er niet voor niets in verschillende maten. Boekenverhuisdozen zijn bijvoorbeeld klein van stuk zodat ze nooit boven de twintig kilo uitkomen. De verhuistip van de eeuw is dan ook om spullen met de juiste verhuismaterialen te vervoeren. Kleding op een kledingrek in plaats van in vuilniszakken en de inhoud van lades keurig in een doos en niet in de lade zelf. De zwaarste voorwerpen stopt u onderop en belangrijke papieren gaan mee in uw handtas net als sleutels.

Extra tip van Meta Top Movers:

U kunt ook een multomap met insteekhoezen aanschaffen. Haal de meubels uit elkaar, nummer de onderdelen op unieke wijze en voeg de schroefjes toe. Heeft u de handleiding nog? Stop deze ook in het mapje. Binnen no time staan alle meubelstukken weer keurig in elkaar op hun nieuwe plek.

Verhuistip 4: Meubels verhuizen

Naast al het kleine grut moeten ook de meubels mee naar de nieuwe woning. Kijk ook hier eerst weer wat u mee wilt nemen. Wordt de salontafel vervangen, zoek dan vast een onderkomen voor de oude. Vrienden, kennissen en tweedehandswinkels halen het graag op. Start vervolgens met het demonteren van de spullen. Haal alle schroefjes er zorgvuldig uit met een elektrisch schroefmachine en stop ze in een boterhamzakje. Wanneer het meubelstuk uit elkaar is plakt u de kleine onderdelen in het zakje aan bijvoorbeeld de poot of het deurtje van het meubel.

TIP: Meta Top Movers helpt met inpakken

Wij helpen wanneer gewenst met het demonteren van de meubels en het in- en uitpakken van alle spullen. Met onze Handyman-service kijkt u nergens meer naar om.

Ruim 50 jaar ervaring

Erkende verhuizers

Zekerheid & Garantie

Hoge klantwaardering

Vraag een offerte aan!

Vrijblijvende offerte ontvangen voor een geheel verzorgde particuliere verhuizing?

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details