Uw verhuizing prettig geregeld met Meta Top Movers!

Meubels verhuizen

Het verhuizen van meubels is niet altijd eenvoudig. Hoe kunt u bijvoorbeeld het beste uw wasmachine, piano, of bankstel verhuizen? Meta Top Movers helpt u graag met het verhuizen van meubels.

Zware meubels verhuizen

Heeft u een mooie bank gezien bij een meubelzaak? Of heeft u via Marktplaats een piano aangeschaft? Dan moet u deze vaak zelf thuis zien te krijgen en dat kan nog wel eens voor een hoop onhandigheden zorgen.

Het verhuizen van zware, grote meubels is vakwerk. Te grote meubels passen vaak niet in uw auto, terwijl te zware meubels lastig te tillen zijn, zeker als u een trap op of af moet.

Zware meubels verhuizen zonder de juiste verhuishulpmiddelen is onbegonnen werk. Naast dat het erg onhandig is en vaak veel tijd kost, overbelast u ook al snel uw lichaam tijdens het verhuizen van zware meubels. De oplossing? Het inschakelen van een verhuisbedrijf.

Onze professioneel opgeleide meubelverhuizers helpen u graag met het verhuizen van uw meubels. Door jarenlange ervaring in combinatie met de beste verhuishulpmiddelen staat het gewenste meubel binnen één dag op de gewenste locatie.

Vraag een offerte aan om uw meubel te verhuizen


Meta Top Movers helpt u met het verhuizen van meubels

Niet alleen tijdens een verhuizing kan Meta Top Movers u helpen om meubelstukken te verhuizen, ook bij een van de volgende situaties kunnen onze diensten van pas komen:

U heeft nieuwe meubels gekocht
Helaas kan niet elke meubelzaak de service bieden om de meubels aan huis te leveren. Geen zorgen, onze meubelverhuizers kunnen u hier namelijk wel bij helpen! Wij halen het meubelstuk op bij de winkel en plaatsen het meubel exact waar u wilt.

U wilt meubels naar boven of beneden verplaatsen
Heeft u een nieuw plekje gevonden voor een meubelstuk, bijvoorbeeld uw wasmachine, maar moet het meubel hiervoor via de trap naar boven of beneden? Dat wil nog wel eens lastig worden, zeker bij zware of onhandig tilbare meubels. Ook in dit geval staan onze meubelverhuizers voor u klaar.

U bent uw huis opnieuw aan het inrichten
Niet alleen als het meubelstuk van verdieping verandert, ook als u bezig bent met een nieuwe inrichting zullen zware meubels verplaatst moeten worden. Zonder de juiste hulpmiddelen is dit een zware klus. Ons team helpt u graag met het verplaatsen van de meubels.


Tips om zware meubels te verhuizen

Wilt u toch eigenhandig zware meubels verhuizen, dan is het belangrijk om goed voorbereid te werk te gaan. Wij hebben een aantal tips verzameld die u op weg helpen.

Maak gebruik van de juiste verhuishulpmiddelen
Tegenwoordig zijn er een hoop spullen op de markt die het verhuizen van meubels een stuk eenvoudiger maken. Zorg dat u goed voorbereid bent en huur de juiste verhuishulpmiddelen.

Welke hulpmiddelen voor u het beste zijn, is afhankelijk van de verhuizing zelf. Welk meubelstuk wilt u verhuizen? En wat zijn de beperkingen tijdens de verhuizing (bijvoorbeeld trappen, te smalle deuropeningen, etc.)?

Voor de beste verhuishulpmiddelen kunt u ook bij ons terecht.
Verhuishulpmiddelen

Haal meubels zo ver mogelijk uit elkaar
Verhuist u een bankstel? Dan is de kans aanwezig dat de bank niet door het deurgat past. U kunt de bank in dit geval een aantal centimeter kleiner maken door de poten te verwijderen. Ditzelfde principe geldt voor alle meubels die u kleiner of lichter wilt maken. Verwijder van te voren alle verwijderbare onderdelen zoals knoppen, kussens, laden, rekken, planken en poten zodat ze eenvoudig verhuisd kunnen worden.

Bewaar alle kleine materialen (zoals schroeven) van elk meubelstuk in een apart boterhammenzakje en breng een label aan zodat u weet welke schroefjes bij welk meubelstuk horen.

Bescherm de meubels met dekens en/of bubbeltjesplastic
Een onderdeel wat nog wel eens over het hoofd gezien wordt, is goede bescherming van het meubelstuk dat verhuisd moet worden. Verhuisdekens en -kleden zijn van onschatbare waarde voor het beschermen van uw meubelstukken.

Door (verhuis)dekens te gebruiken voorkomt u beschadigingen aan kwetsbare randen van bijvoorbeeld dressoirs, tafels en andere meubels. Kleinere meubels zijn eenvoudig in te pakken met bubbeltjesplastic voor een optimale bescherming.

Til kasten efficiënt
Kasten zijn onhandige meubels om te verhuizen. Ze zijn vaak groot, zwaar en lang. Niet de ideale combinatie voor een verhuizing. Zorg er daarom voor dat u kasten altijd met twee personen verplaatst. Kantel de kast schuin naar achteren en laat één persoon aan de bovenzijde tillen terwijl de andere persoon aan de onderzijde tilt. Door deze techniek centreert u het gewicht van de kast, waardoor de kast voor beide personen eenvoudiger te tillen is. Ook kunt u op deze wijze de trap eenvoudiger van een trap vervoeren, aangezien de draaghoek overeenkomt met de helling van de trap.

Denk aan uw gezondheid en gebruik de juiste til methoden
Probeer altijd efficiënt te werk te gaan. Het is niet altijd nodig om meubels te tillen, soms is het ook mogelijk om meubels te schuiven, duwen en slepen. Voor grotere meubels worden vaak verhuishondjes gebruikt.

Moet u het zware meubel toch tillen, dan is het belangrijk dat u denkt aan uw lichamelijke houding. U wilt uw rug namelijk beschermen tegen ongebruikelijke krachten.

Een essentieel onderdeel dat u wilt onthouden bij het tillen van zware meubels is om het gewicht in uw benen te dragen en niet met uw rug. Om dit gewicht correct te regelen, lift u het meubel door in een hurkpositie te gaan zitten en uw rug recht te houden. Hierdoor zal het gewicht voornamelijk over uw armen en benen verdeeld worden, in plaats van uw rug.

Overige tips die uw lichaam beschermen tijdens het dragen van zware meubels zijn:

Hulp bij meubels verhuizen?

Of u nu een nieuw meubelstuk heeft gekocht, meubels binnen uw huis wilt verplaatsen of een meubelstuk wilt verhuizen van locatie. Onze diensten zijn voor meerdere situaties inzetbaar. Als onze specialisten uw meubel(s) verhuizen, bent u verzekerd van:

Ruim 50 jaar ervaring

Erkende verhuizers

Zekerheid & Garantie

Hoge klantwaardering

Vraag een offerte aan!

Vrijblijvende offerte ontvangen voor een geheel verzorgde, particuliere verhuizing?

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details