Uw verhuizing prettig geregeld met Meta Top Movers!

Je koelkast en wasmachine verhuizen: hoe doe je dat?

Schrijver

admin

Onderwerp Verhuistips
Gepubliceerd op

mei 9, 2023

Verhuizen is een spannend proces. Zeker wanneer je ook je grote, fragiele apparaten moet gaan verhuizen kan verhuizen een uitdaging zijn. Maar met de volgende tips kun je zorgvuldig en met alle vertrouwen je koelkast, wasmachine en droger gaan verhuizen.

De koelkast verhuizen

Het verhuizen van je koelkast kan een lastige en tijdrovende klus zijn, waar vele liever hun vingers niet aan branden. Maar door onderstaande tips/stappen te volgen kun je deze klus eenvoudig klaren. En daarbij verklappen we alvast: een goede voorbereiding is het halve werk. 

Voordat je de koelkast gaat verhuizen

Voordat je de koelkast daadwerkelijk van zijn plek af gaat halen en gaat verhuizen naar je nieuwe onderkomen, moeten er wat voorbereiding worden getroffen. 

Zorg ervoor dat je koelkast helemaal leeg is voordat je deze gaat verhuizen. Hiermee bedoelen we niet alleen het drinken en het voedsel wat zich in de koelkast bevindt, maar ook de accessoires en lades. Dit voorkomt eventuele schade aan de binnenkant van de koelkast.

Verwijder daarnaast de stroomkabel van de koelkast, zodat ook deze geen beschadiging kan oplopen tijdens het vervoeren. Beschikt je koelkast ook over een wateraansluiting? Zorg dan dat deze is losgekoppeld en is verwijderd van de koelkast. 

Voordat je de koelkast gaat verhuizen is het belangrijk om over de juiste materialen te beschikken. Dit is wat je nodig hebt:

Belangrijk is om de deuren en lades van je koelkast vast te zetten tijdens het verhuizen. Deze kun je vastzetten met een spanband. Doe de deken ter bescherming van de koelkast onder de spanband, zodat deze goed vastzit en je zo eventuele schade kunt voorkomen. 

Het verhuizen van de koelkast

Nadat de voorbereidingen zijn getroffen draai je allereerst de verstelpoten van de koelkast omhoog. Deze bevinden zich aan de voorkant van de koelkast. Hierdoor voorkom je schade aan je vloer. 

Tijd om de koelkast te gaan verplaatsen. De koelkast plat verhuizen heeft niet de voorkeur. Door het plat verhuizen van de koelkast kan er namelijk olie in de compressor terecht komen, wat resulteert in schade aan de koelkast. Je kunt een koelkast daarom het beste staand verplaatsen met een steekwagen of tilband. 

meta top movers verhuisbedrijf

Heb je de koelkast toch liggend moeten verplaatsen? Laat de koelkast dan minimaal 4 uur rusten wanneer deze op zijn uiteindelijke plek staat. Wanneer je de koelkast staand hebt vervoerd kun je deze direct aansluiten. 

Wasmachine en droger verhuizen

Naast de koelkast zijn ook de wasmachine en droger fragile, grote apparaten die verhuisd moeten worden. Vaak staan deze apparaten op zolder, waardoor het verhuizen hiervan een uitdaging kan zijn. Maar ook in dit geval is een goede voorbereiding het halve werk. 

Voordat je de wasmachine gaat verhuizen

Zorg ervoor dat voordat je de wasmachine gaat verhuizen, deze volledig is afgesloten van het water. Draai de waterkraan dicht, koppel de aanvoerslang los en verwijder de afvoerslang uit de afvoer. Bij de filter aan de voorkant (rechtsonder achter een klep) zit mogelijk ook nog water. Zorg daarom dat je een handdoek bij de hand hebt.

Voor de bescherming van de trommel is het essentieel dat de trommel vooraf vastgezet wordt. Door het vastzetten van de trommel voorkom je dat deze gaat schudden tijdens het vervoer en hierdoor beschadigt. Als het goed is heb je de transportbouten nog van het moment dat de wasmachine is geleverd. Bewaar deze ook na de verhuizing weer goed, ze kunnen altijd nog van pas komen. 

Pak de wasmachine goed in met bubbeltjesplastic of een verhuisdeken. Dit voorkomt schade aan zowel de machine als aan muren, deuren of trappen. 

Het verhuizen van de wasmachine

Voor de kwaliteit van de wasmachine kun je deze het beste rechtop verhuizen. Op deze manier blijft de trommel stabiel en komt er geen druk te liggen op de leidingen. 

Moet je de wasmachine verhuizen via de trap? Dan kun je deze het beste met twee personen tillen zodat het gewicht goed verdeeld is. Hoeft de wasmachine niet van verdieping te switchen, maak dan waar mogelijk gebruik van een steekkar. 

Zodra de wasmachine in de verhuiswagen staat is het aan te raden deze vast te zetten met een spanband. Dit voorkomt dat deze gaat schuiven tijdens het rijden. 

Staat de wasmachine op de uiteindelijke plek? Verwijder dan de transportbouten, sluit de aan- en afvoerslang aan en controleer of de wasmachine waterpas staat. Kun je dit allemaal afvinken? Dan ben je klaar om weer te gaan wassen!

De droger verhuizen

Het verhuizen van de droger is nagenoeg gelijk aan het verhuizen van de wasmachine. Echter hoef je bij een droger de trommel niet vast te zetten omdat deze automatisch vast staat wanneer deze uitgeschakeld is. 

Let op dat je ook bij de droger alle leidingen loskoppelt en dat je het eventuele waterreservoir leegt. 

Professionele hulp

Zie je nog steeds als een berg op tegen het verhuizen van je koelkast, wasmachine en droger? Schakel dan professionele hulp in bij het verhuizen van deze apparaten. 

Met de verhuizers van Meta Top Movers ben je er zeker van dat je apparaten veilig en snel verhuisd worden. Je hoeft jezelf geen breuk te tillen en voorkomt eventuele schade aan je apparaten. Geen stress over het loskoppelen, verhuizen en weer aansluiten van het apparatuur. Meta Top Movers heeft het in handen. 

Vraag vrijblijvend een offerte aan en wij helpen je graag verder. 

Ruim 50 jaar ervaring

Erkende verhuizers

Zekerheid & Garantie

Hoge klantwaardering

Vraag een offerte aan!

Vrijblijvende offerte ontvangen voor een geheel verzorgde particuliere verhuizing?

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details