Uw verhuizing prettig geregeld met Meta Top Movers!

Verhuischecklist

Schrijver

Meta

Onderwerp Verhuistips
Gepubliceerd op

december 21, 2022

Verhuizen is voor velen geen alledaagse bezigheid, iets waar de meeste mensen onder ons erg blij mee zijn. Hier staat wel tegenover dat de juiste kennis bij een verhuizing vaak ontbreekt. Des te belangrijker om te checken wat er moet gebeuren en hoe je jouw verhuizing in goede banen leidt. Met onze verhuischecklist weet je zeker dat je geen belangrijke stappen vergeet of overslaat.

Je oude woning achter je laten

Voordat de daadwerkelijke verhuizing op de agenda staat, gaan er nog heel wat stappen aan vooraf. Ga je een huur- of koopwoning verlaten? Zorg er dan voor dat je woning is verhuurd, verkocht of dat je de huur hebt opgezegd voordat je intrekt in je nieuwe woning. Zou je graag spullen over laten nemen door de nieuwe bewoners? Maak dan een afspraak om dit met hen te bespreken. Dit kun je natuurlijk ook doen bij je nieuwe woning, waarbij je eventueel spullen overneemt van de oude bewoners.

Verhuis je naar een andere gemeente, dan is het belangrijk dat je op tijd je verhuizing doorgeeft bij je nieuwe gemeente. Het doorgeven van een verhuizing kan binnen vier weken vóór de verhuizing of uiterlijk vijf dagen na de verhuizing. Daarnaast is het goed om na te denken over een eventuele nieuwe huis- en tandarts. 

Ook is het verstandig om het aanvragen van de afvalpas of containers te regelen voordat je verhuist. Je kunt dan direct het afval van de verhuizing weggooien. Dit voorkomt rommel tijdens de grote dag. 

Heb je kinderen of huisdieren? Lees in onze verhuischecklist wat je voor hen moet regelen voordat je gaat verhuizen.

Voorbereiding op de verhuizing

Een belangrijke keuze om te maken voordat je gaat beginnen aan de verhuizing, is of je de verhuizing zelf gaat verzorgen of dat je deze uit handen gaat geven. Een verhuizing heeft veel voeten in de aarde, dus het is verstandig om na te denken over een eventueel verhuisbedrijf. Zij weten precies wat van belang is op de dag van de verhuizing en hebben alle benodigde materialen zoals verhuiswagens, inpakmateriaal en gereedschap. 

Meta Top Movers verhuisbedrijf eindhoven

Ga je zelf aan de slag met de verhuizing? Dan is een goede voorbereiding het halve werk. Begin op tijd met het inpakken van je spullen en het ordenen van je verhuisdozen. Verstandig is om de verhuisdozen zo te labelen dat direct duidelijk is in welke kamer van het huis de doos moet komen te staan. 

Een extra tip: neem niet onnodig veel spullen mee naar je nieuwe woning. Ben selectief in het opruimen en weggooien van spullen. Zorg er daarnaast voor dat de spullen die je meeneemt, zo gemakkelijk mogelijk te vervoeren zijn. Haal meubels zoals kasten, banken en tafels uit elkaar en verpak de losse onderdelen goed. 

Naast het voorbereiden van de spullen voor de verhuizing is het ook goed om stil te staan bij het regelen van de de zakelijke dingen. Denk aan het aanpassen of opzeggen van je huidige verzekeringen en het regelen van de nieuwe verzekeringen. Sluit een nieuw gas, water, licht contract af en vergeet ook je internet-, tv- en telefoon abonnement niet.

De grote verhuisdag

Zodra de grote verhuisdag inzicht is, zijn er nog een paar kleine dingen van belang voordat je van start kunt gaan. Zorg dat zowel je oude- als je nieuwe huis helemaal schoon is, haal eten- en drinken voor de mensen die je komen helpen en regel een parkeerplaats voor het verhuisvervoer. 

Wanneer de voorbereidingen zijn afgerond en de laatste dingen zijn geregeld, is het tijd om te gaan verhuizen. In onze digitale verhuis checklist lees je wat er op de dag van de verhuizing nog van belang is en zeker niet vergeten mag worden. Download de checklist of bekijk wat de mogelijkheden zijn voor een verhuizing op maat.

Zelf uw verhuizing regelen?

Twijfelt u nog of u uw verhuizing graag zelf regelt of uit handen geeft aan een verhuisbedrijf? Lees dan ook Waarom voor een verhuisbedrijf kiezen?

Ruim 50 jaar ervaring

Erkende verhuizers

Zekerheid & Garantie

Hoge klantwaardering

Vraag een offerte aan!

Vrijblijvende offerte ontvangen voor een geheel verzorgde particuliere verhuizing?

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details