Uw verhuizing prettig geregeld met Meta Top Movers!

Het verhuizen van je bedrijf. Waar moet je aan denken?

Schrijver

admin

Onderwerp Bedrijfsverhuizing
Gepubliceerd op

april 6, 2023

Een bedrijfsverhuizing heeft heel wat voeten in aarde. Naast dat de volledige inventaris verhuisd moet worden, moet je ook je personeel, eventuele gevoelige informatie en machines verhuizen. Hier lees je hoe je dit in goede banen leidt en hoe je stress, misverstanden en planningsproblemen omtrent de verhuizing voorkomt.

Een draaiboek is essentieel

Een goede voorbereiding is het halve werk, zo ook bij het verhuizen van een bedrijf. Bij deze eerste stap van het verhuisproces is het al verstandig om hulp in te schakelen van een verhuisbedrijf. Dit omdat de medewerker die verantwoordelijk gesteld wordt voor het maken van een draaiboek, niet gespecialiseerd zal zijn in verhuizingen.

Een verhuisbedrijf heeft niet alleen ervaring op het gebied van allerlei soorten bedrijfsverhuizingen, maar heeft ook verschillende draaiboeken klaarliggen. Door de krachten te bundelen ontstaat er een draaiboek die zowel verhuis technisch als bedrijf technisch perfect op elkaar aansluit. 

Wanneer vindt de bedrijfsverhuizing plaats?

Een belangrijke vraag die al snel terug komt in het draaiboek is ‘wanneer ga je verhuizen?’. En niet alleen de dag waarop je daadwerkelijk over gaat naar het nieuwe pand is daarbij van belang, maar ook de dagen of weken daarvoor waarin je bezig bent met de voorbereidingen. Voorbereidingen treffen en verhuizen in de piekmaanden van je bedrijf is bijvoorbeeld niet aan te raden. 

Daarnaast is het belangrijk om na te denken of je in één keer alles wilt verhuizen of dat je gefaseerd wil verhuizen. Ga je afdeling voor afdeling verhuizen, dan kunnen de bedrijfsprocessen vaak op normale voet doorlopen. Klanten zullen dan weinig merken van de verhuizing. Ga je in één keer verhuizen, dan zul je in de meeste gevallen een dag(deel) dicht moeten. Het voordeel hierbij is dat je daarna het complete bedrijfsproces weer op kunt pakken en direct met het gehele bedrijf aan de slag kunt.

Je bedrijf verhuizen, hoe?

Verhuisinstructies zijn essentieel bij een bedrijfsverhuizing, zeker wanneer het personeel helpt bij de verhuizing. Wat voor de één vanzelfsprekend is, wordt door de ander namelijk vergeten. 

Zorg daarom voor heldere verhuisinstructies, waarbij alle stappen van A tot Z doorlopen worden. Hierbij is het verstandig dat de verhuisinstructies niet alleen via het draaiboek met het personeel gedeeld worden, maar ook middels een presentatie. Een draaiboek wordt namelijk vaak niet aandachtig genoeg doorgenomen.

Het logistieke verhaal

Niet geheel onbelangrijk voor in het draaiboek is de logistieke kant van de verhuizing. Of je nu maar de straat over hoeft te steken of naar de andere kant van het land verhuist, je zult een logistieke manier moeten vinden om alles te verplaatsen. 

Zorg ervoor dat je voldoende verhuiswagens regelt, dat er genoeg parkeerplaatsen zijn bij zowel het oude als het nieuwe adres en je niet voor wegwerkzaamheden verrassingen komt te staan. Ook bij deze stap kan een verhuisbedrijf je goed helpen. Zij beschikken over de benodigde materialen om alles in- en uit de verhuiswagens te laden, de verhuiswagens en de wegenkennis. 

Zakelijke verhuizing

Verzeker je bedrijfsverhuizing

Voorkom stress en extra kosten door je verhuizing te verzekeren. Een standaard inventaris verzekering is niet voldoende voor een verhuizing. Bij deze verzekering wordt de transport van de inventaris namelijk niet verzekerd en dit is juist het punt waarop de meeste schade ontstaat tijdens het verhuizen. 

Laat je adviseren omtrent de mogelijke verhuis verzekeringen, zodat je met een gerust hart kunt gaan verhuizen.

Werk samen

De nummer 1 tip voor het verhuizen van je bedrijf blijft; werk samen. Werk samen met een verhuisbedrijf die gespecialiseerd is in zakelijke verhuizingen en die staat aangeschreven als Erkende verhuizer. Stress en tijd blijven bespaard en jij kunt je blijven focussen op jouw bedrijf. 

Ruim 50 jaar ervaring

Erkende verhuizers

Zekerheid & Garantie

Hoge klantwaardering

Vraag een offerte aan!

Vrijblijvende offerte ontvangen voor een geheel verzorgde zakelijke verhuizing?

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details